Мохамед застреля 4 командоси в Тенеси (ОБЗОР)

Мохамед застреля 4 командоси в Тенеси (ОБЗОР) | StandartNews.com

Властите определиха случая за акт на местен тероризъм, търсят мотивите

Четирима морски пехотинци бяха убити, след като тежко въоръжен стрелец откри огън по два армейски центъра в Чатануга, в американския щат Тенеси. Властите в САЩ определиха случая като "акт на местен тероризъм". Ранени са трима - морски пехотинец, матрос и полицай. Нападателят е идентифициран като Мохамед Юсеф Абдулазиз. Той бе ликвидиран, но властите не обявиха подробности как е станало това.

Силите за сигурност нахлуха в къща в квартал, разположен на около 15 мин път с кола от мястото на престъпленията, за която се смята, че е собственост на семейството на Абдулазиз. Според очевидци, полицаите нахлули с извадени оръжия и извели две жени с белезници.

24-годишният Абдулазис е роден в Кувейт, но е живял в близост до Чатануга, и е натурализиран американец с диплома на инженер. Първо той се отбил до наборен център в търговски център и е изстрелял откос в стъклената врата. След това карал до тренировъчен център на американската флота, където влетял през вратата и открил огън.

На пресконференция ФБР обяви, че засега не са открити факти, които да свързват нападателя с международни терористични организации. Малко след кървавата драма се появиха съобщения, че той бил вдъхновен от "Ислямска държава" или подобна групировка, но това още не е доказано. ФБР търси мотивите за убийствата. След стрелбата американските власти обявиха, че засилват сигурността на федерални обекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай