Младоженците в Италия пак без предпазни маски

Така отреди Национланият научно-технически комитет в Рим

Младоженците в Италия пак без предпазни маски | StandartNews.com

От днес младоженците в Италия могат отново да се целуват пред олтара без предпазни маски, както ставаше във вече добрите стари времена отпреди само четири месеца. Така отреди Национланият научно-технически комитет в Рим за контрол на разпространението на коронавируса.

С целувката, наложена от традицията като кулминация на всяка венчавка, може да завършва  брачната церемония не само в Божия храм, но и в кметствата.

Занапред те няма да носят повече и задължителните от миналия март ръкавици, ще могат да си канят пак гости на бракосъчетанието, да имат шаферки и т.н.

В същото време близките и приятелите трябва да бъдат с предпазни маски, да избягват ръкостисканията и прегръдките, както и да спазват задължителната социална дистанция от метър и половина

Що се отнася до свещениците, те обаче могат вече да свалят ръкавиците, задължителни досега при раздаването на причастие – комка и вино.

Но в същото време католическите попове трябва често да си дезинфекцират ръцете – нещо, което е задължително пък за всеки вярващ, наредил се на опашката за причестяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай