Милионери: Вдигнете данъците на богатите

Интересен призив от страна на богаташите

Милионери: Вдигнете данъците на богатите | StandartNews.com

Някои от най-богатите хора в света призоваха правителствата да повишат данъците върху състоянието на заможните, за да помогнат с обезпечаването на пари за мерките, насочени към справяне с пандемията от коронавирус. Група от 83 милионери призова за „дълготрайна“ промяна в отворено писмо, съобщава ВВС.

„Когато COVID-19 поразява света, милионери като нас играят критична роля за изцелението на нашия свят“, се казва в писмото. Сред подписалите се под него са богатата наследница Абигейл Дисни и съоснователят на компанията „Бен и Джери“ Джери Грийнфийлд.

В писмото се казва: "Не, ние не сме тези, които се грижат за болните в отделенията за интензивно лечение. Не караме линейките, които доставят пациенти в болниците.

Ние не запълваме рафтовете на хранителни магазини и не доставяме храна до вратата. Но ние имаме пари, много

Парите, които са отчаяно необходими сега и ще продължат да бъдат необходими през следващите години, докато светът ни се възстановява от тази криза."

Хора от седем държави са добавили имената си към писмото, включително британския филмов режисьор Ричард Къртис и сър Стивън Тиндал, основателят на група за складове за стоки на едро и един от най-богатите хора в Нова Зеландия.

Групата предупреди, че икономическото въздействие ще „продължи десетилетия“ и може да тласне повече от половин милиард души в бедност. „Правителствените лидери трябва да поемат отговорността за събирането на необходимите средства и за справедливото им изразходване“, се казва в писмото.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай