Четвъртък,

Милионер гние в дубайски затвор заради сина си

От: Стандарт, снимки Дейли мейл -
937
Милионер гние в дубайски затвор заради  сина си
A
A
A

Британският бизнесмен милионер Албърт Дъглас се опасява, че ще умре в затвора в Дубай, където е вкаран заради бизнес дългове, натрупани от сина му.

60-годишният Алберт Дъглас е водил правна битка за 1 милион лири, за да докаже, че не е отговорен за пари, дължими от бизнеса на сина му Волфганг, пише Дейли Мейл.

Той беше толкова отчаян, че се опита да избяга от страната в съседния Оман, но беше арестуван, докато се опитваше да се качи на граничната ограда.

Дъглас вече е прекарал два месеца в затвора - в „адска дупка“, където твърди, че е бил бит от пазачи, когато е поискал лекарствата си за сърце.

Алберт, който някога е бил толкова проспериращ, че е живял в луксозна вила на остров Палм Джумерия и е карал „Ролс Ройс“, сега е осъден на три години затвор.

Той казва, че единственото му „престъпление“ е било, че е включен в правните документи на фирмата за подови настилки, създадена от сина му през 2007 г.

Според законите на Дубай обаче, всеки, свързан с компания, която дължи пари, може да бъде отговорен за дълговете, а  членовете на семейството често са преследвани за плащания.

Тъй като 34-годишният Волфганг се върна във Великобритания, когато компанията си навлече проблеми, кредиторите заведоха Алберт пред съда.

От затвора в Бур Дубай Албърт каза на MailOnline: „Страхувам се, че няма да изляза жив оттук.

„Невинен съм и съм принуден да платя неустойката за дълговете на сина си. Не бих пожелал това на най-големия си враг.

„Нямах нищо общо с компанията, освен името ми да е в документите при основаването ѝ.“

Волфганг каза: „Баща ми е заключен и третиран по-лошо от животно в клетка в ужасяващи условия“.

Алберт и съпругата му Наоми емигрират в Дубай през 2003 г. и той изгражда успешен бизнес  - компанията му Alomni Flooring е специализирана в подови настилки от дървен материал.

Баща на четири деца, Алберт води луксозен начин на живот и убеждава най-големия си син Волфганг да се премести в Дубай от дома си в Лондон.

Волфганг стартира компанията TimberWolf и баща му е един от съсобствениците на бизнеса. Бизнес отношенията приключват през 2018 г., когато Албер се отказа от каквото и да било участие.

Но година по-късно, когато Волфганг се завръща във Великобритания за медицинско лечение и чековете на доставчиците,  кредиторите започват съдебни действия и предявяват искове срещу Волфганг и баща му.

Волфганг се опита да реши проблемите от Обединеното кралство, тъй като знае, че ще бъде арестуван, ако се върне в Дубай заради дължимите пари.

Алберт, който има сърдечни проблеми, е арестуван през септември 2019 г. Съдът го признава за отговорен за дълговете на сина му и налага тригодишна присъда. Освен това на Алберт бе осъден да плати 2,5 милиона паунда глоби.

По време на обжалването на присъдата той получи гаранция и похарчи над 850 000 британски лири за съдебни такси в опит да докаже невинността си.

Но след като жалбата му бе отхвърлена през февруари, страхувайки се, че ще бъде затворен, той реши да се опита да избяга от Дубай, като пресече границата с Оман

Той плати на контрабандист на хора, за да го отведе до отдалечен граничен пункт, но беше арестуван, преди да успее да избяга.

Алберт е откаран в прословутия „адски затвор Ал Айн в Дубай, където е държан два месеца и твърди, че е бил бит от охраната.

След изтърпяване на наказанието той е откаран в затвора в Бур Дубай, където са задържани други лица, осъдени за финансови престъпления, и са осъдени на три години.

Семейството му се страхува за здравето му и започват кампания за освобождаването му, като се ангажира с помощта на група за натиск.

Основателят Рада Стърлинг заяви, че „Алберт няма нищо общо с компанията на сина си. Той е държан като заложник, за да принуди семейството си да плати задълженията на компанията на сина си.

Волфганг каза, че семейството е разкъсано и той отчаяно иска помощ.

„Баща ми е загубил всичко и от това, че е бил богат собственик на бизнес и инвеститор на имоти, е бил напълно лишен от своите активи и достойнство без причина“, каза той.

Членовете на семейството пуснаха страница във Фейсбук, за да информират за изпитанията на г-н Дъглас.

Дъглас се е снимал с внуците си.  Той е прекарал два месеца в затвора на „адска дупка“, където твърди, че е бил бит от пазачи, когато е поискал лекарствата си за сърце


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията