МИ-5 е рай за гейовете

МИ-5 е рай за гейовете | StandartNews.com

Британското контраразузнаване предлага най-добри условия за работа на хомосексуалистите

Британското контраразузнаване МИ-5 е най-добрият работодател за хомосексуалисти във Великобритания, сочи класация на организацията Stonewall. Въпреки че през Студената война хората с различна сексуална ориентация са били враг на службата, днес те са добре дошли на работа там.

Според индекса за равенство на работното място на правозащитната група Stonewall МИ-5 е най-напредналият работодател, когато става въпрос за осигуряване на грижи и развитие за своите хомосексуални, бисексуални или транссексуални служители. От контраразузнаването признават, че имат над 70 служители с нетрадиционна сексуална ориентация. В агенцията имат дори вътрешна мрежа, на хомосексуалистите, която организира социални събития и годишна конференция на персонала с обратна ориентация. "Разнообразието е от съществено значение за МИ-5 не само защото е правилно, че представяме общностите, на които служим, но и защото разчитаме на способностите на най-талантливите хора, независимо кои са те или какви могат да бъдат", каза генералният директор на агенцията Андрю Паркър, коментирайки класацията.

Приятелското отношение към хомосексуалистите е новост в политиката на службата, но пък търпи бързо развитие. Едва през 2008 г. ръководството на разузнаването за пръв път призова служителите си да бъдат по-открити за сексуалната си ориентация. По времето на Студената война пък гейовете бяха открит враг на разузнаването и назначаването им в службата бе пълно табу. През 2013 г. разузнавателната агенция бе едва на 25-то място в класацията на Stonewall, а миналата година бе седма.

Следващите най-добри работодатели за гейовете тази година са банката "Лойдс" и Народното събрание на Уелс. Първите 10 компании в класацията са предимно от правния сектор и бизнеса с имоти. В Топ 100 на работодателите са още представители на местната администрация, образованието, здравеопазването и социалните грижи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай