Медведев скръцна със зъби, кого заплаши

Той поднови обвиненията в "нацизъм" по адрес на Украйна

Медведев скръцна със зъби, кого заплаши | StandartNews.com

Бившият руски президент и настоящ заместник-председател на Съвета по сигурността на РФ Дмитрий Медведев предупреди Израел, че доставки на оръжие за Украйна ще разрушат отношенията на страната с Русия, съобщиха Франс прес и БТА.

"Израел изглежда се готви да доставя оръжие на режима в Киев. Това е доста безразсъдно действие. То ще разруши двустранните отношение между нашите държави", написа Медведев в Телеграм.

Той поднови обвиненията в "нацизъм" по адрес на Украйна, които са сред оправданията на Москва за офанзивата в съседната ѝ страна, отбелязва АФП.

Запитан по темата, говорител на израелския премиер Яир Лапид заяви пред АФП, че неговият кабинет не смята да коментира изказванията на Медведев.

Украйна е отправяла призиви към Израел за подкрепа срещу Русия въпреки близките отношения между Москва и Тел Авив.

Израелските власти досега ограничават подкрепата си за Украйна до хуманитарна помощ и доставки на материали, които не са с военен характер, за да запазят отношенията си с Кремъл.

Израел се превърна в убежище за бягащи от частичната мобилизация руснаци, както и за известни личности, дошли в страната след началото на офанзивата на 24 февруари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай