Неделя,

Медведев отвърна на Г-7, заговори за ядрен конфликт

От: Агенция Стандарт -
1722
Медведев отвърна на Г-7, заговори за ядрен конфликт
A
A
A

Дмитрий Медведев отвърна на съвместното изявление на външните министри от Г-7, в което те призовават Русия да даде гаранции за въздържане от използване на ядрени оръжия.

"Те изискват от Русия да им даде някакви гаранции за ядрените оръжия, но всъщност намекват за бъдещ ядрен конфликт между нашата страна и НАТО", заяви заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Русия в съобщение в Telegram.

Освен това Медведев обвини Г-7, че са "лъжци", твърдейки, че "използват ядрени оръжия, но не се разкайват".

"Те са безкрайно лицемерни и лъжат своите и чуждите, но казват, че нашата страна разпространява "лъжлива информация" за Украйна", заяви Медведев и добави: "Всичко това се случва в Япония. Където стотици хиляди загинаха от ядрени бомбардировки."

След срещата на външните министри в Япония вчера, в съвместно изявление на Г-7, Русия беше призована да се ангажира "на думи и на дела" с принципите, отбелязани в съвместното изявление на лидерите на петте държави, притежаващи ядрено оръжие, за предотвратяване на ядрената война и избягване на надпреварата във въоръжаването от 3 януари миналата година, припомня БГНЕС.

В съвместното изявление на групата бе отбелязано, че Хирошима, заедно с Нагасаки, напомнят за "безпрецедентното опустошение и огромното човешко страдание, което хората в двата града са преживели в резултат на атомните бомби през 1945 г." 


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com