Медсестра се разболя от ебола след лечение на заразен

Медсестра се разболя от ебола след лечение на заразен | StandartNews.com

Мадрид. Испанска медицинска сестра е приета в болница в Мадрид, след като беше потвърдено, че е заразена с ебола. Сестрата се е грижила за болен пациент, който по-късно е починал от заразата.

Според властите Тереза Ромеро Рамос неколкократно е съобщавала за симптоми на ебола, преди да бъде хоспитализирана. Тя е първият човек, който се заразява с болестта извън Западна Африка.

Рамос е съобщила за повишена температура още на 30 септември. Тъй като обаче тя не е достигнала 38,6 градуса, жената е изпратена за консултация в местната поликлиника, където и предписали парацетамол.

Няколко дни по-късно тя отново се обадила в болницата, в която работела, за да се оплаче от продължаваща температура, но болничните власти не реагирали.

При третото обаждане, че треската й се е влошила, тя била посъветвана да се обади на спешна помощ и да отиде в най-близката болница. Дошлите в дома й парамедици не са носили предпазни костюми.

Въпреки че при пристигането си в болницата Рамос предупредила, че има опасения за ебола, първоначално тя не е поставена под карантина.

Впоследствие наблюдаващият я лекар коментира, че сестрата вероятно се е заразила, докато е сваляла предпазния си екип в болницата, където е работела. Под карантина е и съпругът й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай