Масово клане потресе Хюстън (ОБЗОР)

Масово клане потресе Хюстън (ОБЗОР) | StandartNews.com

49-годишен афроамериканец уби 5 деца и трима възрастни

Масово убийство потресе жителите на предградие на град Хюстън, щата Тексас. В апартамент близо до мемориала на ветераните от Втората световна война полицията откри телата на 5 деца и трима възрастни. Убиецът е задържан - афроамериканец, на 49 г. Властите не разкриват имената му, съобщи местният тв канал KHOU.
Четирима полицаи отишли в апартамента, за да извършат проверка за получаване на социални помощи, обясни говорителят на полицията в окръг Харис - Томъл Гилиланд.

Впоследствие те получили информация, че за намиращ в апартамента мъж е издадена заповед за арест по обвинение в домашно насилие. Те започали да чукат на входната врата, но никой не им отворил. Тогава един от полицаите видял през прозореца дете на пода и повикал спецчастите. Докато ги чакали, органите на реда нахлули в апартамента, мъжът започнал да стреля и те се оттеглили. Дошлият по-късно парламентьор за час убедил мъжа да се предаде без съпротива. На снимките, публикувани от KHOU, се вижда, че задържаният е облечен с черна тениска с емблема на Батман. След ареста пристигналите специални части влезли в дома и открили телата на убитите.

"Не може да разкрием годините и половете на жертвите, нито причината за смъртта им. Телата са предадени на съдебния лекар за експертиза", обясни говорителят на полицията. Не са ясни също в какви отношения са били убиецът и жертвите, както и мотивът за престъплението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай