Зеленски в Белия дом. Генерал № 1 на САЩ даде сили на Украйна

Според генерала Киев не се е провалил

Зеленски в Белия дом. Генерал № 1 на САЩ даде сили на Украйна | StandartNews.com

Най-висшият американски военен, генерал Марк Мили, председател на Обединения комитет на началник-щабовете на американските сили, заяви, че украинската контраофанзива не се е провалила. Той обаче допълни, че пътят към окончателна победа на Киев в конфликта е все още много дълъг, предаде Франс прес. Тези коментари генералът направи в интервю, излъчено днес.

Украйна започна контраофанзивата си през юни, за да си върне териториите, окупирани от Русия.

"Знам, че някои наблюдатели твърдят, че тази офанзива се е провалила. Тя не се е провалила", заяви Мили в интервюто за Си Ен Ен относно украинската контраофанзива.

"Тази офанзива, въпреки че е бавна, по-бавна от предвиденото, си остава постоянна", допълни той и заяви, че украинците разполагат все още със значима ударна сила.

В заключение генералът каза, че "ще трябва много време", за да се постигне целта на украинския президент Володимир Зеленски "да изгони всички руснаци от страната си".

Зеленски ще посети Белия дом в четвъртък, на 21 септември и ще проведе нови разговори с президента на САЩ Джо Байдън относно подкрепата за Киев срещу руската инвазия.

Това пътуване идва в момент, в който Конгресът на САЩ дебатира нова военна помощ на стойност 24 милиарда долара за Киев. Зеленски ще посети и Конгреса за срещи с лидерите на демократите и на републиканците там, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай