Макрон търси по-евтин петрол от ОАЕ

Президентът на Обединените арабски емирства Мохамед бин Зайед ал Нахаян ще посети Париж

Макрон търси по-евтин петрол от ОАЕ | StandartNews.com

Президентът на Обединените арабски емирства Мохамед бин Зайед ал Нахаян ще посети Париж, за да се срещне с френския си колега Еманюел Макрон, съобщи Bloomberg, позовавайки се на свои източници. Според агенцията основна тема на дискусията между страните трябва да стане въпросът за заместването на руските енергийни ресурси, особено на петрола, което е особено важно за Франция на фона на решението на ЕС да въведе частично ембарго върху "черното злато" от Русия.

Както отбелязва Bloomberg, френската страна се интересува от внос не само на петрол, но и на дизелово гориво от ОАЕ, но досега страните не са постигнали конкретни споразумения. Източници на агенцията твърдят, че посещението на Ал Нахаян в Париж може да се състои още на 18 юли - няколко дни след първото посещение на президента на САЩ Джо Байдън в Саудитска Арабия, където той също се очаква да обсъди доставките на петрол.

Освен въпросите, свързани с петрола, Макрон и лидерът на ОАЕ се очаква да разговарят за инвестициите във френската икономика, актуалните въпроси на сигурността и засилването на военното сътрудничество между двете страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай