Макконъхи показа в Белия дом зелените кецове на едно от убитите в Тексас деца

Актьорът е убеден, че трябва да разкаже техните истории, за да се предприемат действия

Макконъхи показа в Белия дом зелените кецове на едно от убитите в Тексас деца | StandartNews.com

Матю Макконъхи държа 20-минутна емоционална реч в Белия дом във вторник и разказа историите на загиналите деца при стрелбата в началното училище в Ювалди, Тексас. Актьорът призова за повече действия върху контрола на оръжията.

Макконъхи, който е роден в Ювалди, каза, че той и съпругата му Камила Алвес са прекарали по-голямата част от изминалата седмица със семействата на убитите в родния му град. Той показа техни рисунки и донесе в залата за брифинг зелени кецове "Converse", които едно от убитите деца, момиче, носело всеки ден и които били използвани за идентифициране на тялото й след стрелбата. Тя е нарисувала сърце на една от обувките.

Matthew McConaughey makes emotional plea for gun control at White House |  ITV News

Макконъхи е убеден, че трябва да разкаже техните истории, за да се предприемат действия, с които да се почете живота на жертвите -19 деца и двама учители от начално училище "Роб". Те бяха екзекутирани от 18-годишният Салвадор Рамос, който обявил намеренията си във Фейсбук и преди това прострелял баба си. 

Макконъхи говори много подробно за децата и какви мечти са имали преди да бъдат убити - едно от тях е искало да бъде морски биолог, друго се е готвело да чете стихове от Библията в църквата следващата седмица, трето мечтаело да отиде в училище по изкуствата в Париж.

"Можете да почувствате шока в града - да почувствате болката, отричането, разочарованието, гнева, вината, тъгата, загубата на животи, отрязаните мечти", каза той.

Макконъхи допълни: "Поради изключително големите изходни рани на пушка AR-15, повечето от телата бяха толкова осакатени, че само с ДНК тест можеше бъдат идентифицирани. Много деца бяха оставени не само мъртви, но и някак кухи. Така че, да, психолози консултанти ще са необходими в Ювалди за дълго време."

"Трябва да погледнем трезво, смирено и честно в огледалото и да се променим въз основа на това, което наистина ценим. Трябва да съберем истинска смелост и да зачитаме безсмъртните си човешки задължения вместо партийните си връзки", каза още Макконъхи.

Той каза, че сега има "прозорец от възможности" за въвеждане на смислена реформа на законодателството в областта на оръжията и призова за проверки в миналото, повишаване на минималната възраст за закупуване на AR-15 до 21 години.

Носителят на "Оскар" актьор се срещна за кратко с президента Джо Байдън, пише dir.bg.

Uvalde, Texas shooting: Ted Cruz, Lebron James respond on Twitter

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай