Мадрид продължава да се пълни с боклук

Цяла седмица продължава протестът на испански работници

Мадрид продължава да се пълни с боклук | StandartNews.com

Мадрид. Испанската столица продължава да тъне в боклуци. Работници от "Чистота" и "Озеленяване" протестират вече цяла седмица и не са събирали отпадъците на хората по улиците на града. Това съобщава БНР.

Много граждани недоволстват от купищата неизвозен боклук. Част от испанците подкрепят стачкуващите и обясняват, че боклукчиите имат право да протестират, но не одобряват това, че градът е пълен с боклук и се притесняват от плъзването на различни болести.

"От кметството на Мадрид настояваме да се изпълнява задължителният минимум за извозване на отпадъци. Разчитаме на фирмите, които са поели този ангажимент", каза кметът на Мадрид Ана Ботея, цитирана от националното радио.

Над 60 патрула от общинска полиция, които всеки ден придружават малкото работещи служители, са били изпратени от кметството, стана ясно от изказването на Ботея.

Информация на общината показва, че от началото на стачката до момента са запалени над 260 контейнера с отпадъци.

Синдикатът на протестиращите смята, че протестът се е проточил и не се водят никакви преговори за разрешаване на проблемите на стачкуващите работниците. От властите пък са категорични, че трябва да се съкратят разходи на страната, защото тя е в криза.

Стандарт Нюз припомня, че протестът на работещите в чистотата и озеленяването започна след като правителството обяви, че е изготвило план за съкращения на 1135 работни места от близо 7000 във фирмите с общински договори. Близо 350 души бяха съкратени само през август това лято.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай