Неделя,

Любимият курорт на Путин под вода, руснаци злорадстват

От: Стандарт -
Любимият курорт на Путин под вода, руснаци злорадстват
A
A
A

Руският курорт Сочи, в който се намира лятната резиденция на Путин "Бочаров ручей", за породен път преживя потоп с библейски мащаби. Градът на практика е откъснат от останалата част на Русия, съобщава life.ru. 

Всички екскурзии към курорта са отменени, на плажа са изхвърлени стотици тонове дървета, клони и боклуци, а морето прилича на мътен бетонен разтвор от излятата мръсотия.

От 2010 година всяко лято курортът преживява подобен потоп.

Десетки пътища, водещи до близките градове, са разрушени. Руснаци от други краища на страната злорадстват, че "природата наказва сочинци заради лакомията им". 

Презастрояването е огромният проблем на курорта. Строи се навсякъде и новите хотели или вили се свързват със системата за отпадни води незаконно. 

А тя не е предвидена да поеме водата и отпадъците от толкова много обекти. Руските медии изчисляват, че незаконната канализация е 1000 километра, а тази на самия град, която е планирана от специалисти – само 200. 

През 2018 година малко момче падна в такава незаконна тръба за отпадни води, която минавала точно под входа на хотела му. 

Детето бе намерено удавено в морето, а собственикът на хотела цинично заяви, че входът на сградата е точно над незаконната тръба, защото нямало къде другаде да е.

В града няма пречиствателна станция, която да събира отпадните води – всичко се излива в морето. Преди месеци избухна друг скандал. 

Оказа се, че теренът на старата пречиствателно станция, където евентуално е щяло да се строи нова, е продаден. 

И вместо на мястото да се построи нещо жизненоважно за града, се предвижда да бъде вдигнат поредният търговски център, пише "Марица".

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички