Луксозна яхта се разби край известен курорт, има жертва

Инцидентът е станал в неделя

Луксозна яхта се разби край известен курорт, има жертва | StandartNews.com

Луксозна туристическа яхта се разби в скали край Сардиния, докато се опитваше да избегне друга преминаваща лодка. Един човек е загинал, шестима са ранени, съобщава Daily Mail.

Инцидентът е станал в неделя, 31 юли, около 20:40 часа местно време край бреговете на известния италиански остров Сардиния, близо до курорта Порто Черво. Отбелязва се, че корабът, с който седмина туристи са отишли ​​на екскурзия, е открит на скалите. Капитанът е 63-годишен британец.

Корабите наблизо са предупредили бреговата охрана за инцидента. Раненият британец бил изпратен спешно на брега с яхта, но починал по пътя от раните си. Останалите жертви са стигнали до Порто Черво, където им е оказана спешна помощ.

Корабите на бреговата охрана изтеглиха 21-метровата яхта от скалите, органите на реда започнаха да разследват всички обстоятелства около инцидента.

По-рано през юни в САЩ пътници на яхта трябваше да скочат във водата с кучетата си, след като на кораба избухна пожар. Намиращи се наблизо кораби са се притекли на помощ на пострадалите, извадили са ги от водата и са ги откарали на брега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай