Лукашенко в атака! Отправи световна заплаха

Можем да водим война и срещу най-големите

Лукашенко в атака! Отправи световна заплаха | StandartNews.com

Малка Беларус е в състояние да противостои на най-големите държави. Това каза президентът на Беларус, Александър Лукашенко, на среща в Министерството на отбраната по въпросите на гарантирането на военна сигурност, предаде официалната беларуска телеграфна БелТА.

Според президента по принцип се смята, че е трудно да се води борба с онези държави, които имат не само военна мощ, но и голямо население. "Днес обаче изходът от военните действия вече не зависи от този фактор, както преди," обърна внимание главнокомандващият, цитира news.bg.

"Трябва да се воюва не с числа, а с умение, както някога казваше нашият известен командир (генералисимус Александър Суворов). Това придобива особена актуалност днес и предполага, че дори такава малка държава като Беларус е напълно способна да устои на най-големите държави", каза Александър Лукашенко. "Но още веднъж подчертавам: горещата война е това, което знаем как да водим и ще водим, ако не дай Боже трябва. Информационната конфронтация, която предшества гореща война и съпътства всяка военна конфронтация, е много важна," отбелязва още беларуският президент.

Лукашенко, който се счита за най-близкият до руския президент Владимир Путин държавен глава, запази поста си до голяма степен с подкрепата му по време на безпрецедентните протести след изборите през месец август 2020 година, които опозицията и повечето страни в Европа и НАТО считат за фалшифицирани.

Той често прави остроумни и понякога гръмки изявления, но досега страната му е само пасивен участник в руската агресия в Украйна. Беларуската територия се използва за плацдарм за руските войски за атаки срещу Украйна, но засега няма данни беларуски военни да са участвали по какъвто и да е начин във войната в съседната страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай