Лукашенко плаши. Не правете това на Путин!

Кога може да се стигне до ядрени оръжия

Лукашенко плаши. Не правете това на Путин! | StandartNews.com

Беларуският президент Александър Лукашенко предупреди Украйна и Запада да не притискат Русия в ъгъла, като каза, че Москва има ядрени оръжия с причина. Той даде интервю пред американския телевизионен канал NBC, откъси от което са представени от Беларуската държавна телеграфна агенция БелТА, предаде news.bg.

В интервюто Лукашенко каза: "Най-важното е да не притискате събеседника си и дори опонента си в ъгъла. Така че не трябва да прекрачвате тези линии - тези червени линии, както казват руснаците. Не можете да ги прекрачвате."

Думите на Лукашенко идват на фона на опасенията на Запада, че руският президент Владимир Путин може да прибегне до ядрени оръжия, след като неговите сили претърпяха поредица от поражения в Украйна и Киев обърна инерцията на войната в своя полза.

"Що се отнася до ядрените оръжия, всяко оръжие е оръжие, създадено за нещо", каза Лукашенко, цитиран от ТАСС.

"Русия ясно очерта своята позиция: не дай Боже да има нападение на територията на Руската федерация, в този случай Русия може да използва всички видове оръжия, ако е необходимо.

Лукашенко едва ли има думата във военните решения на Путин, но коментарите му послужиха, за да подчертаят увеличеното напрежение между Изтока и Запада, докато войната в Украйна наближава края на осмия си месец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай