Луд скандал! Легенда на екрана изгоря за критика към властта

Буря във Великобритания заради ВВС

Луд скандал! Легенда на екрана изгоря за критика към властта | StandartNews.com

Най-скъпо платеният водещ бе свален от екран. BBC се забърка в голям скандал с най-високоплатения си водещ. Британската обществена телевизия свали от ефир легендата на английския футбол Гари Линекер, предаде Нова тв.

Причината за санкцията бе критика на Линекер към правителството на страната. Истинска буря избухна в телевизията, която беше принудена да пренарежда програмата си, защото редица други водещи на спортни програми отказаха да се появят на екран.

Легендата на английския футбол Гари Линекер води рейтинговото предаване Match of the Day от 24 години. Той беше свален от ефир, след като BBC каза, че е нарушил правилата за поведение на служители на медията с мнение, изказано в Twitter. Бившият национал написа, че езикът на вътрешния министър за имигрантите наподобява този на нацисткото правителство в Германия през 30-те. Последва среща с ръководството на BBC, но компромис не беше постигнат.

Свалянето на Линекер от ефир беше последвано от вълна от реакции от други журналисти и сътрудници.

Първо още две бивши големи звезди на футболния терен - Иън Райт и Алън Шиърър, които редовно са анализатори в предаването. Те казаха че няма да участват. Към бойкота се присъедини Алекс Скот - бивша звезда на женския национален отбор на Англия и носител на орден на короната. Тя води две предавания по BBC  обяви, че няма да се появи на екран.

Телевизията по спешност пусна други предавания на мястото на нейните. Още поне двама водещи бойкотираха, а след това дойде и позицията на клубовете. Играчи от Висшата лига днес няма да дават интервюта на BBC след мачовете.

А асоциацията на професионалните футболисти обяви, че ако за отказа да дават интервю играчите бъдат санкционирани, тя ще застане на тяхна страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай