Лъсна истина за газостанцията. Претърсват се офиси

районът все още е отцепен

Лъсна истина за газостанцията. Претърсват се офиси | StandartNews.com

Потвърждение от фициалните власти, че от 2020 г. газостанцията, която експлодира 2 пъти в румънското село Креведия не е отговаряла на екоизискванията. Тя е част от верига в цяла Румъния. Тече разследване, претърсват се офиси и домове, предаде NOVA.

40 часа след трагедията в Креведия  районът на взривилата се газoстанция продължава да бъде отцепен. Двама загинаха, а близо 60 са ранени, повечето от тях са пожарникари. Не е потвърдена информацията за трета жертва.

Щетите от взрива на газостанцията са огромни - 11 къщи са полуразрушени, 8 къщи са напълно изгорели. Предстои да се уточни дали е имало експлозия на 2-3 цистерни след първия взрив. Много от евакуираните местни жители не са допускани до домовете си, дори да вземат лекарства.

Според главния прокурор на Румъния малко преди взрива на паркинга на газостанцията е имало две празни и една пълна цистерна. Шофьорът на пълната цистерна е казал, че има проблем с едната гума и затова е трябвало газта от пълната цистерна да се източи, пише Vesti.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай