Лошото време във Великобритания взима още жертви

Лошото време във Великобритания взима още жертви | StandartNews.com

Лондон. Двама души станаха жертва на поредната буря, която връхлетя Великобритания. Ветрове със скорост от 140 километра в час причиниха вълни с височина до 10 метра. Новата стихия остави 140 000 домакинства в страната без ток, предаде ИТАР-ТАСС.


Жена почина, а спътникът й беше ранен в Лондон, когато под напора на вятъра се срути частично сграда върху колата им.

 


Осемдесетгодишен мъж загина пък на круизен кораб, завръщащ се от Карибите към Тилбъри, в Североизточна Англия. Мъжът е ставал жертва на водата, нахлула в кораба "Марко Поло", когато порив на вятъра счупил един от люковете. Няколко души са ранени. На борда на кораба има 735 пътници.

 

Управата на лондонското летище Хийтроу предупреди за отмяна и закъснения на самолети заради неблагоприятните метеорологични условия.

 


Тридесетина души бяха евакуирани от крайбрежен ресторант в град Милфорд он сий в Южна Англия, след като под напора на вятъра се счупиха стъклата на заведението и вътре нахлу вода.

 

Двама души се водят изчезнали в Шотландия. Пътният и железопътният трафик са силно нарушени заради бурята. Подадени са сигнали за 120 повалени дървета, които препречват пътища и блокират движението.

 


Метеорологичната служба предупреждава за наводнения и за опасност река Темза да достигне рекордни нива на някои места този уикенд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай