Лоши новини за Лиз Тръс, историческа излагация

Какво става с рейтинга на британския премиер

Лоши новини за Лиз Тръс, историческа излагация | StandartNews.com

Рейтингът на британския премиер Лиз Тръс е паднал още повече след конгреса на Консевративната партия и е по-нисък дори от този на предшественика й Борис Джонсън по време на „Партигейт“, показва проучване, поръчано от „Обзъврър“.

Личният рейтинг на Лиз Тръс е минус 47 и това е най-ниският рейтинг за премиер, отчитан някога от агенция „Ъпиниъм“, чиито данни са публикувани в днешния брой на „Обзървър“. Той е по-лош от този на Борис Джонсън по време на „Партигейт“ и на Тереза Мей в седмиците преди да подаде оставка. Това означава, че възприемането на премиера сред избирателите се е влошило, въпреки патртийния конгрес на торите, когато лидерите и партиите традиционно увеличават подрепата си, тъй като имат възможност да представят подробно и ясно политическата си визия.

Нетният рейтинг на одобрение на Тръс е спаднал с 10 пункта от миналата седмица в резултат на значителното увеличение на броя на избирателите, които казват, че „не одобряват работата, която върши“. Тревожен знак за Тръс е също, че одобрението за нея спада както сред гласувалите за оставане в ЕС, такаи сред гласувалите за напускане.

За успокоение на Лиз Тръс може да послужи факта, че нейният финансов министър Куази Куартенг е с още по-лош рейтинг – минус 51. Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър бележи леко подобрение. Неговият нетен рейтинг е плюс 9.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай