Лош знак! Каква е съдбата на изчезналата подводница

Прогноза на ексвоенен

Лош знак! Каква е съдбата на изчезналата подводница | StandartNews.com

"Историята с изчезналата край атлантическото крайбрежие на Канада подводница надали ще има щастлив край", това каза бившият командир на подводната флота на израелските Военноморски сили бригадният генерал от резерва Шаул Хорев пред медията от родината, цитирана от novini.bg.

"На този етап ние не разполагаме с данни дали хората от плавателния съд са установили контакт със спасителните екипи. Това според мен е много лош знак, защото при съвременните системи за комуникации това е много лесно", каза още ексвоенният.

По думите на Хорев: При дълбочина от около 4000 метра всеки един предмет е подложен на огромно налягане. Това означава, че, за да може да издържи на налягането, въпросният кораб трябва да бъде плаваща крепост, което изисква огромни инвестиции и е трудно осъществимо от техническа гледна точка. Много бих искал цялата тази история да има щастлива развръзка, но вероятно няма да има оцелели.

Както вече писахме, на борда на потъналия край останките на катастрофиралия през 1912 г. кораб "Титаник" съд има петима души - член на екипажа и четирима туристи.

Би Би Си обяви имената на пътниците. "Това са предприемачът от САЩ Хеймиш Хардлинг, бизнесмените с британски и пакистански паспорти Дауд и Сюлейман Шахзада (баща и син) и бившият френски военен Пол-Анри Наржоле", съобщи британската медия.

"Управлението на кораба бе поето от главния изпълнителен директор на компанията "Оушънгейт" Стоктън Ръш", добави Би Би Си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай