Лео ди Каприо с поредно щедро дарение за опазване на океаните

Лео ди Каприо с поредно щедро дарение за опазване на океаните | StandartNews.com

Холивудската звезда и активист за опазване на околната среда Леонардо ди Каприо направи поредно щедро дарение в името на своята кауза. Той дари 2 милиона долара чрез фондацията си на организация, полагаща грижи за съхраняването на океаните, предаде "Ройтерс".

Дружеството Ocean 5, което прави опити да спре незаконния риболов и работи за изграждането на водни резервати в петте океана на планетата, ще приеме дарението.

"Тъжната истина е, че по-малко от два процента от нашите океани са напълно защитени. Това трябва да се промени незабавно. Моята фондация подкрепя проектите на Ocean 5, които са пряко насочени към подобряването на здравето на океаните", гласи изявлението на 39-годишния актьор, който преди месец стана посланик на добра воля на ООН по проблемите на климата.

Фондацията на Лео традиционно подпомага опазването на околната среда и съхраняването на природните ресурси и дивата природа. Чрез нея Ди Каприо направи няколко големи дарения - през февруари 3 милиона долара и през май 7 милиона долара за опазването на океаните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай