Лавров упорит - спортистите ни са чисти. А съдиите?

Той изрази разочарование от представянето на страната си на Олимпиадата.

Лавров упорит - спортистите ни са чисти. А съдиите? | StandartNews.com

Олимпийските игри се нуждаят не само от "чисти" спортисти, но и от "чисти" треньори и съдии, както се вижда от състезанията по художествена гимнастика. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров пред журналисти в понеделник, съобщава ТАСС. Рускините останаха без златен медал в художествената гимнастика за първи път от Олимпиадата в Атланта през 1996 г. България спря хегемонията на ансамбъла на "Сборная", докато израелката Линой Ашрам сломи Дина Аверина със спечелване на златото в индивидуалния многобой.

"Смесено е чувството на горчивина за олимпийското движение, в което се появяват хора, които пропагандират цели далеч от спорта и подкопават принципа на честната борба. Говорим за "чисти" спортисти. Всички спортисти на руския национален отбор на тази олимпиада бяха "чисти". Но са ни нужни и "чисти" треньори и съдии. Състезанията по художествена гимнастика ясно потвърдиха това", каза Лавров.

Рускините останаха без златен медал в художествената гимнастика за първи път от Олимпиадата в Атланта през 1996 г., което предизвика гневни реакции от руска страна. "Това е срам, просто срам. Срам за избраните съдии. Мисля, че това е огромен провал за художествената гимнастика на олимпийските игри. В Лондон 2012, в Рио 2016 имаше състезания, но сега не мога да намеря думи", коментира президентът на Руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай