Петък,

Лавров упорит - спортистите ни са чисти. А съдиите?

От: Редактор -
482
Лавров упорит - спортистите ни са чисти. А съдиите?
A
A
A

Олимпийските игри се нуждаят не само от "чисти" спортисти, но и от "чисти" треньори и съдии, както се вижда от състезанията по художествена гимнастика. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров пред журналисти в понеделник, съобщава ТАСС. Рускините останаха без златен медал в художествената гимнастика за първи път от Олимпиадата в Атланта през 1996 г. България спря хегемонията на ансамбъла на "Сборная", докато израелката Линой Ашрам сломи Дина Аверина със спечелване на златото в индивидуалния многобой.

"Смесено е чувството на горчивина за олимпийското движение, в което се появяват хора, които пропагандират цели далеч от спорта и подкопават принципа на честната борба. Говорим за "чисти" спортисти. Всички спортисти на руския национален отбор на тази олимпиада бяха "чисти". Но са ни нужни и "чисти" треньори и съдии. Състезанията по художествена гимнастика ясно потвърдиха това", каза Лавров.

Рускините останаха без златен медал в художествената гимнастика за първи път от Олимпиадата в Атланта през 1996 г., което предизвика гневни реакции от руска страна. "Това е срам, просто срам. Срам за избраните съдии. Мисля, че това е огромен провал за художествената гимнастика на олимпийските игри. В Лондон 2012, в Рио 2016 имаше състезания, но сега не мога да намеря думи", коментира президентът на Руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com