Кючюк към Туск: Заедно ще се справим с предизвикателствата в Европа

Евродепутатът на ДПС се срещна с председателя на Европейската народна партия

Кючюк към Туск: Заедно ще се справим с предизвикателствата в Европа | StandartNews.com

Съпредседателят на партия АЛДЕ и евродепутат на ДПС Илхан Кючюк разговаря днес с председателя на Европейската народна партия Доналд Туск.

По време на срещата двамата обсъдиха предизвикателствата, пред които са изправени Европа и целият Съюз, както и възможностите за справяне с тях.

 „Проевропейските партии трябва да се обединим, за да изведем Европа от множеството предизвикателства, пред които е изправена.“, заяви Кючюк по време на работната среща.

Според председателя на Европейската народна партия Доналд Туск с единство, общи усилия и правилни инструменти, ЕС има пълния потенциал за справяне с пандемията и предстоящата нова вълна.

Двамата обсъдиха увеличаващия се популизъм в политиката, нелибералните методи на управление в някои европейски държави, както и успешното реализиране на плановете за възстановяване и устойчивост.

По време на срещата Туск и Кючюк не пропуснаха да разгледат и темата, свързана със задаващия се мигрантски натиск, вследствие на затруднената ситуация в Афганистан.

Доналд Туск е един от основателите на движение „Солидарност“, което се противопоставя на комунистическия режим в Полша. През 2014 г. заема длъжността председател на Европейския съвет, а през 2017 г. е преизбран за втори мандат до 2019 г. Преди това е бил министър-председател на Полша в продължение на 7 години, а от края на 2019 г. той е президент на Европейската народна партия (ЕНП).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай