Кулеба в атака, изобличи лъжа на Путин

Според министъра руският президент ще настоява за поредни отстъпки, засягащи санкциите

Кулеба в атака, изобличи лъжа на Путин | StandartNews.com

Според външния министър на Украйна Дмитро Кулеба президентът на Русия Владимир Путин, говорейки за "неефективност на зърнения коридор", се опитва да шантажира света с глад, настоявайки за отстъпки, срещу които Москва да продължи да изпълнява споразуменията за износ на зърно от украински пристанища, съобщиха Би Би Си и БТА.

"Президентът Путин лъже, когато твърди, че повечето зърно от Одеса отивало в страни от Европа, а не от Африка и Азия, както бе предвидено. Всъщност, повечето зърно, което тръгва от това пристанище, а също и от други пристанища, отива именно в Азия и Африка", каза Кулеба на брифинг в Одеса.

Според министъра руският президент ще настоява за поредни отстъпки, засягащи санкциите, щом наближи ноември, когато приключва действието на договореностите от Истанбул.

Кулеба каза, че в момента зърненият коридор е безопасен.

"Това не означава, че Русия няма в някой момент да реши да го наруши и да нанесе ракетен удар по някое пристанище. Още веднъж изразявам искрена надежда, че това няма да се случи. Ние обаче трябва да бъдем максимално предвидливи", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай