Кремъл набеляза нова жертва! Идва ли атака

Остри думи на говорителя на Путин

Кремъл набеляза нова жертва! Идва ли атака | StandartNews.com

Кремъл си набеляза нов враг или по-скоро поднови атаките срещу него.

Кишинев се е заразил с "бацила на Киев" и Молдова е само номинален член на Общността на независимите държави (ОНД), каза Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Преди това Путин посочи, че някои страни, макар и да членуват в общността, фактически са прeстанали да работят в този формат. Сред тях той назова Молдова, Украйна и Грузия, добавя БТА.

Молдова неизвестно защо смята, че това противоречи на интересите ѝ, по някаква причина Молдова е прихванала бацила на Украйна "или-или". Разумният човек прави избора си "и-и", а те "или-или", каза пред журналисти Песков в отговор на въпрос нуждае ли се ОНД от номинални членове.

Днешният политически елит в Молдова гледа на себе си като на румънци, а не като на молдовци, посочи пред журналисти руският президент Владимир Путин.

В началото на октомври президентката на Молдова Мая Санду обяви, че руската наемническа групировка "Вагнер" е подготвял преврат в нейната страна. По думите ѝ, планът е включвал подкупване на избиратели и провокиране на насилие по време на антиправителствени протести.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай