Вторник,

Край на купона! И гръцките острови пламнаха!

От: Агенция Стандарт -
4549
Край на купона! И гръцките острови пламнаха!
A
A
A

Южните гръцки острови в Егейско море бяха отбелязани като "тъмночервени" на картата на Ковид-19 на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията в четвъртък след нарастване на инфекциите, което означава, че пътуванията до и от региона не са препоръчителни.

Групата от 13 острова включва най-популярните дестинации в Гърция за чуждестранни туристи - Миконос, Санторини и Родос, които привличат милиони хора всяко лято.

Гърция разчиташе на популяризирането на „острови без коронавирус“, за да привлече посетителите това лято, надявайки се, че възобновяването на международните пътувания ще съживи нейната жизненоважна туристическа индустрия след най-лошата от десетилетия 2020 година. Въпреки силния юни по отношение на притока от туристи, несигурността за това как ще се развие сезонът остава.

„Очакваме да видим как ще реагират туристическите пазари“, каза Манолис Маркопулос, президент на асоциацията на хотелиерите в Родос, където повече от 90% от туристите са от чужбина, визирайки решението на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията към Европейския съюз.

Германия и Великобритания са най-големите източници на посетители в Гърция.

Тъмночервените зони на картата на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията помагат да се разграничат зоните с много висок риск, а също така помага на държавите-членки на ЕС да спазват правилата, изискващи тестване при заминаване и карантина при връщане.

Миналата седмица Крит, най-големият остров в Гърция и друга популярна дестинация, бе поставен в тъмночервената зона, съобщи БНТ.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички