Неделя,

Кралицата слага мантия с пчели и бръмбари

От: Стандарт -
1282
Кралицата слага мантия с пчели и бръмбари
A
A
A

Нови снимки показват какво ще облекат в тържествения ден на коронацията 74-годишният крал Чарлз и 75-годишната кралица Камила.

Следвайки традицията, двамата ще носят по две различни роби: държавна и робата на имението, пише LadyZone.bg. Държавните одежди се носят при пристигането в Уестминстърското абатство, докато одеждите на имението се обличат при заминаването и по традиция са по-особени.

Специален екип по бродерия на Кралското училище за бродерия се грижи за държавната роба на краля, която Чарлз ще носи при пристигането си в Уестминстърското абатство, както и за робата на Камила, която ще носи след коронясването си. В качеството си на херцогиня на Корнуол кралица Камила стана патрон на Кралското училище по шев през 2017 г. Държавната роба на краля е изработена от пурпурно кадифе и е носена от крал Джордж VI, дядото на крал Чарлз, при коронацията му през 1937 г. При подготовката на коронацията Кралското училище по шевните изкуства е консервирало кадифето, а подплатата и златната дантела са запазени от Ede and Ravenscroft.

За второто си облекло по време на коронацията крал Чарлз ще се преоблече с кралската мантия на имението. Тя е изработена от лилаво копринено кадифе, бродирано със злато. Тя също е носена от крал Джордж VI през 1937 г.

Кралица Камила ще облече държавната роба, която първоначално е била изработена за коронацията на кралица Елизабет през 1953 г. Тя е изработена от пурпурно кадифе.

За кралица Камила е създадена нова мантия, проектирана и ръчно бродирана от Кралското училище за бродерия. Тя е от лилаво кадифе, което съответства на кралската мантия.

Бродериите включват изображения на пчели и бръмбари и различни растения. Сред тях е и лилията, която присъстваше и в сватбения букет на Камила и беше любимо цвете на кралица Елизабет.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com