Кошмар в болницата! Лекар заспа по време на операция

Анестезиологът е отстранен за 6 месеца

Кошмар в болницата! Лекар заспа по време на операция | StandartNews.com

Медик e заспал по време на хирургическа операция, съобщи standard.co.uk. 61-годишният анестезиолог Томас Хърбст заспива малко след като поставил упойката.

Твърди се, че той е изпаднал в „дълбок сън“. Д-р Хърбст се е събудил едва след като е бил потупан по рамото от друг анестезиолог.

„Работех в друга зала, когато медицинска сестра от залата на д-р Хърбст ме помоли да дойда и да поговоря с него, за да видя дали анестезираният пациент е добре. Докато го правех, открих, че д-р Хърбст спи.

Когато извиках името му, не получих вербален отговор и казах: „Докторе, чувате ли ме - отворете очи“ в опит да го събудя. Той беше изпаднал в дълбок сън и се събуди едва след като неколкократно го потупах по рамото“ каза д-р А на изслушването пред медицинския съд.

Асистентката в операционната, наречена г-жа Б, казва, че е видяла д-р Хърбст да спи до анестезиологичната машина, докато хирургът е „поставял нож върху кожата“.

Малко след инцидента д-р Хърбст изпратил имейл до отговорния си служител - лекар, който наблюдава колегите си от името на Общия медицински съвет, в който обяснявал, че е „доста уморен, след като прекарал по-голямата част от нощта в изготвяне на данъчната си декларация“.

Д-р Хърбст от Ийст Шийн заяви пред трибунала, че сутринта в деня на процедурата е бил „зле“ и че „погледнато в перспектива“ не е трябвало да се явява на работа, но го е направил, тъй като „не е искал операцията на пациентите да бъде отменена“.

Лондонският анестезиолог е отстранен от работа за шест месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай