Кошмар в Англия. Мъж посегна на ковчега на кралицата

Екшън на поклонението, арестуваха поданик

Кошмар в Англия. Мъж посегна на ковчега на кралицата | StandartNews.com

Мъж изправи на нокти полицията в Англия, която пази ковчега с тленните останки на кралица Елизабет II, изложени за поклонение в „Уестминстър Хол“ .

Полицията арестува поданик, опитал се да се хвърли върху ковчега. Инцидентът потресе хилядите опечалени, наредили се на опашка да отдадат последна почит на британския монарх, предаде БЛИЦ.

Полицейски служители свалили мъжа на земята в около 22 ч. в петък.Посочва се, че мъжът е изблъскал хора от опашката, сред които и 7-годишно момиче, втурнал се към ковчега и се опитал да по вдигне кралския флаг, покриващ ковчега. След това сложил ръцете си върху самия ковчег, съобщава „Дейли Мейл“.

Кадри непосредствено преди и след инцидента показват, че кралският флаг е разместен. Кралицата е положена за поклонение в „Уестминстър Хол“ от сряда, след като тялото ѝ беше докарано от Бъкингамския дворец в историческа процесия. Стотици хиляди хора минаха през залата през последните два дни, въпреки че понякога на опашките се чака по 24 часа.Присъстващите в залата били видимо шокирани от инцидента в петък вечерта, случил се часове след като крал Чарлз III и семейството му бяха на бдение в памет на кралицата.

Мъжът е буквално изнесен на ръце от полицаите и задържан. Редът е бил възстановен и опашката е продължила да се движи напред.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай