Коронавирусът поразил очите на Джонсън

Джонсън отново защити съветника си Доминик Къмингс

Коронавирусът поразил очите на Джонсън | StandartNews.com

Британският премиер Борис Джонсън призна, че зрението му се е влошило, след като прекара болестта COVID-19, причинявана от новия коронавирус, съобщи БТА. "Налага ми се да нося очила за първи път от много години. Мисля, че е много правдоподобно, че влошаването на моето зрение може да бъде проблем, свързан с коронавируса", каза Джонсън.

ВИЖ ОЩЕ: Кой  е мъжът, разклатил Англия

Миналия месец британският премиер прекара една седмица в болница с коронавирусна инфекция, включително няколко дни в интензивно отделение.

Джонсън направи това признание на брифинг в отговор на журналистически въпрос дали смята за логично обяснението, дадено на пресконференция вчера от Доминик Къмингс. Най-близкият съветник на британския премиер, който също прекара коронавирусна инфекция, бе уличен от медии, че е нарушил карантината и отишъл на повече от 400 километра от Лондон, за да се самоизолира заедно със своята съпруга и сина им във фермата на баща си в графство Дърам, Северна Англия.

При това Къмингс завел семейството си до замъка Барнард, на половин час път с автомобил. Той обясни вчера, че е направил това, за да провери дали зрението му се е възстановило след заболяването и дали може да кара кола при дълго пътуване в Лондон. Достигайки околностите на замъка, Къмингс разбрал, че все още не вижда добре, и се върнал във фермата на баща си.

Въпреки острите критики, на които бе подложен, най-близкият съветник на британския премиер заяви вчера, че не съжалява за своята постъпка, и отказа да подаде оставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай