Копие уби рефер пред 300 деца

Зрителите в шок, водят ги на психолог

Копие уби рефер пред 300 деца    | StandartNews.com

Дюселдорф. Ужасяваща трагедия се разигра на юношески турнир по лека атлетика в Дюселдорф. Рефер беше прободен от копие и по-късно издъхна от раните си. Лекарите в университетската клиника в града се бориха цяла нощ за живота на 75-годишния мъж, но дори и направената му спешна операция не успя да го спаси.

Белята стана, след като 17-годишен състезател хвърли копието си, което тежи 700 грама, а съдията не успя да прецени траекторията и то се заби в сънната му артерия. Санитари и зрители оказаха първа помощ на ранения мъж, който впоследствие беше откаран в болницата с хеликоптер. По трибуните имаше около 800 души, 300 от които деца. Шокираните зрители също са получили помощ, но от психолог. "Това е ужасен инцидент.

И децата го видяха. Трудно ми е да обясня какво се случи", каза организаторът на събитието Йохан Грудман пред в. "Запад". Състезанието бе организирано в чест на спортния празник на града, но след инцидента беше прекратено веднага.

Това не е първият подобен случай. Преди пет години на турнир от Златната лига в Рим френският състезател в скока на дължина Салим Сдири се отърва само с прободна рана в рамото. Тогава финландецът Теро Питкамеки не успя да насочи копието в очертанията на сектора и то се заби в Сдири, който за радост бе изписан от болницата още същата вечер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай