Конкурентка на Тръмп свали картите, как ще бори бившия президент

Бившата посланичка на САЩ в ООН стартира кампанията си за президентската номинация

Конкурентка на Тръмп свали картите, как ще бори бившия президент | StandartNews.com

Бившата посланичка на САЩ в ООН Ники Хейли стартира кампанията си за президентската номинация на републиканците с призив за смяна на поколенията във Вашингтон и отхвърляне на това, което тя осмива като разделящата САЩ "политика на идентичността", предаде Асошиейтед прес.

Говорейки от историческия крайбрежен град Чарлстън, бившата губернаторка на Южна Каролина заложи на теми, които имат за цел да намерят отклик сред републиканските избиратели, които тя ще се стреми да привлече да я подкрепят като първия основен конкурент на бившия президент Доналд Тръмп.

Хейли разкритикува президента Джо Байдън и неговите колеги демократи като твърде либерални и настоя, че в САЩ няма проблем с расизма, както те твърдят. Но от време на време се появяваха нотки, които биха могли да се харесат и извън републиканските среди, включително призиви за единство и критика на корпоративното спасяване.

Хейли, която е на 51 години, заяви, че републиканците многократно са губили народния вот на последните избори, защото „не са успели да спечелят доверието на мнозинството американци“. Решението, каза тя, е "да се доверим на новото поколение".

"Америка не е преминала разцвета на силите си“, каза тя пред няколкостотин души, събрали се близо до центъра на Чарлстън. "Просто нашите политици са в в това положение“.

Това беше очевиден удар по Байдън, който на 80 години е най-възрастният президент в историята - факт, който смущава дори някои демократи. Но това беше обида и към Тръмп, който за трети път се кандидатира за Белия дом и остава популярен сред широки слоеве от републиканските избиратели. Тръмп е на 76 години и е имал възходящи и низходящи отношения с Хейли от първите дни на кампанията през 2016 г. до времето, когато тя е била в неговата администрация.

Хейли също така заяви, че би подкрепила "задължителен тест за психическа компетентност на политиците над 75-годишна възраст".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай