Конкурент на Борис Джонсън се отказа да става премиер, а кой иска

Бен Уолъс изрази благодарност към хората, които му "обещали" подкрепа

Конкурент на Борис Джонсън се отказа да става премиер, а кой иска | StandartNews.com

Министърът на отбраната на Великобритания Бен Уолъс, сочен сред най-вероятните приемници на премиера Борис Джонсън, обяви днес решението си да не се бори за поста, предаде Франс прес.

"Реших да не се включвам в надпреварата за лидерство в Консервативната партия“, написа Уолъс в Туитър. Той обясни, че иска да се концентрира върху настоящите си задачи и "да укрепи сигурността на страната".

Уолъс изрази благодарност към хората, които му "обещали" подкрепа, и пожела късмет на всички кандидати. "Надявам се, че бързо ще можем да се концентрираме отново върху въпросите, заради които бяхме избрани", добави той.

Откакто в четвъртък бе обявена оставката на Джонсън, пометен от поредица скандали, четирима души заявиха, че искат да заемат мястото му.

До момента единственият политик от тежка категория сред тях е бившият финансов министър Риши Сунак, но до него може бързо да се наредят други сегашни и бивши министри като Лиз Тръс, оглавяваща външното ведомство, или новият министър на финансите Надим Захауи. Като сериозни конкуренти се очертават министърката на търговията Пени Мордаунт и бившият глава на здравното министерство Саджид Джавид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай