Конфликтът в Сирия измества икономиката на Г-20

Конфликтът в Сирия измества икономиката на Г-20 | StandartNews.com

Кризата в Сирия може да измести икономическата криза като основна тема на срещата на Г-20 в Санкт Петербург, която започва утре, коментират световните медии.

Основните развити и развиващи се страни в света трябва да разговарят за състоянието на световната икономика и да изготвят мерки срещу финансовата криза, която продължава да засяга развиващите младите икономики, които са изправени пред спад в курса на валутите си и забавяне на икономическото развитие. Според участниците обаче сирийската криза ще вземе връх по време на разговорите.

Руското министерство на външните работи в понеделник настоя, че "Г-20 е създадена за разрешаване на икономически и финансови проблеми", а Сирия "не е сред графика на срещата в Санкт Петербург". Въпреки това руският външен министър Сергей Лавров заяви, че "всеки политически лидер ще може да постави за обсъждане въпроса, който той иска". В събота руският президент Владимир Путин заяви, че Г-20 е "добра среда" за обсъждане на проблема.
Турският премиер Реджеп Ердоган обяви, че ще се опита да убеди Путин за необходимостта от военна намеса в Сирия по време на форума. Той ще предаде на Путин досиета за използваното химическо оръжие в Сирия, подготвени от турската Национална разузнавателна организация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай