Комунистите в Украйна изпревариха Кличко

Комунистите в Украйна изпревариха Кличко | StandartNews.com

Киев. Леки размествания показаха окончателните резултати от парламентарните избори в Украйна в сравнение с предварителните данни.

Пет са партиите, които ще управляват страната. Начело остава "Партия на регионите", която е близка до сегашния президент Виктор Янукович с 37,57% от гласовете. На второ място е опозиционната "Баткившчина" с 20,06%. На трето място обаче се оказа Комунистическата партия с 15,54%, а не формацията на боксьора Виталий Кличко, както показваха резултатите от екзитполовете. Неговата партия "УДАР" с 12,34% от гласовете се нарежда на четвърто място. Последна остава националистическата формация "Свобода" със 7,06%.

Новите резултати обещават малко по-лесен мандат за Янукович. Въпреки това опозицията около блока на Юлия Тимошенко може да се мобилизира. Евентуалната коалиция на "УДАР" с формацията на бившата премиерка може да разлюлее парламентарното мнозинство на управляващата партия. Спортната звезда Кличко заедно с по-малкия си брат боксьор Владимир, бяха непримирими критици на сегашното управление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай