Четвъртък,

Коледа в Италия - карантина

От: Редактор -
A
A
A

Италия въвежда промени в пътуванията до страната преди и по време на коледните и Новогодишните празници.

Според новите промени, в периода между 10-и и 20-и декември 2020 г. българските граждани, при пристигане в Италия, ще трябва да представят отрицателен тест за Covid-19, направен до 48 ч. преди влизането в страната, а при непредставяне на такъв ще подлежат на 14-дневна карантина.

Това съобщи Министерството на външните работи.

Мерките ще бъдат още по-силно затегнати между 21-ви декември 2020 г. и 6-и януари 2021г., когато всички пристигащи в Италия от България и от други страни от т.нар. Списък "С", ще подлежат задължително на 14-дневна карантина без значение дали имат или не отрицателен PC тест за Covid-19.

Сред предвидените изключения от задължението за поставяне под карантина и за представяне на отрицателен PCR тест, при условие че не са налице симптоми на COVID-19, могат да се откроят следните хипотези:

- влизане в страната за период, който не надвишава 120 часа по доказани причини, свързани с работа, здраве или абсолютна спешност, при изтичането на който лицето следва незабавно да напусне територията на Италия, като в противен случай подлежи на карантина;

- транзит с лично превозно средство през италианска територия за период, който не надвишава 36 ч., при изтичането на който лицето следва незабавно да напусне територията на Италия, като в противен случай подлежи на карантина.

- екипаж на транспортни средства;

- влизане в страната по причини, свързани с работа, което е уредено от специални протоколи за сигурност, одобрени от компетентните власти;

- влизане в страната по неотложни причини, вкл. за международни спортни събития, след разрешение от страна на Министерството на здравеопазването и при представяне на отрицателен тест.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички