Кого почете Чарлз в новогодишното си послание

Принцът призова хората да изразят признанието си към онези, които отстояват свободата и правата на човека

Кого почете Чарлз в новогодишното си послание | StandartNews.com

В новогодишно послание британският принц Чарлз призова хората да отделят малко време, за да изразят признанието си към онези, които отстояват свободата и правата на човека по света.

Престолонаследникът на короната отдаде почит на хората в места като Афганистан, Сирия и Мианмар, които са изправени пред политическо и религиозно преследване и несигурност, както и пред все по-тежки хуманитарни ситуации.

„В началото на новата година бихме могли да отделим малко време, за да си спомним за многото хора по света, които се борят за свободата и правата на човека", каза той.

Пред лицето на подобни бедствия невероятно смели хора, местни общности и международни организации реагират на големите нужди, като предоставят жизненоважна помощ.

„Моля се за мирно разрешаване на тези конфликти и за това всички ние да бъдем благословени със смелостта да подкрепяме нуждаещите се, където и да се намират те”, каза той.

73-годишният принц на Уелс беше активен на световната политическа сцена през 2021 г., като говори както на срещата на върха на Г-20 в Рим, така и на срещата на ООН по въпросите на изменението на климата COP26 в Шотландия.

След прекъсване по време на ранните етапи на пандемията от коронавирус той направи обиколки и в Йордания и Египет.

Чарлз и преди е предизвиквал полемика с изказвания и натиск върху британски политици в личен план по спорни въпроси - от здравеопазването до околната среда.

В интервю от 2018 г. по случай 70-ия си рожден ден обаче той подчерта, че никога не се е намесвал пряко в политиката и разбира разликата между това да бъдеш принц на Уелс и монарх.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай