Клоуни се подиграват на американския президент

Клоуни се подиграват на американския президент | StandartNews.com

Представление на клоуни по време на родео в щата Мисури предизвика истински скандал в САЩ.

Причината е, че един от клоуните беше маскиран като президента Барак Обама и по време на представлението беше "промушен" от друг клоун.

Публиката "буквално подивя", разказва Пери Бийм, един от зрителите, според когото били преминати всякакви граници.
Докато вкарвали биковете в улея и ги подготвяли, извадили чучело и конферансието обявило: "Това е нашият Обама чучело или чучелото на Обама."

"Споменаха името на президента най-малко 100 пъти. Беше отвратително. Почувствах се така, сякаш гледах сборище на Ку-Клукс-Клан по телевизията", каза Бийм, имайки предвид расистката организация, тероризирала афроамериканците в САЩ в продължение на десетилетия.

Конферансието попитало ентусиазираната публика и дали иска да види "Обама, повален от бик".

Клоунадата не се хареса на щатските власти и вицегубернаторът Питър Кайндър, републиканец, я заклейми в Туитър, наричайки представлението "неуважително към президента", съобщава АП. Говорител на губернатора на Мисури, демократът Джей Никсън, коментирал в имейл до АП, че представлението наистина е било неуважително и обидно и не отразява ценностите, споделяни от жителите на щата.

И други щатски служители определиха шоуто като "неуместно".

Засега не е ясно дали ще бъдат предприети действия срещу изпълнителите, посочва АП. Агенцията допълва, че не е успяла да се свърже с представители от Дружеството на каубоите от Мисури, което е от организаторите на родеото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай