Клинтън отрече да е обменяла секретна информация чрез личната си поща

Клинтън отрече да е обменяла секретна информация чрез личната си поща | StandartNews.com

Борещата се номинацията на Демократическата партия за кандидат-президент на САЩ Хилъри Клинтън заяви, че не е обменяла с никого секретна информация, използвайки личната си електронна поща.

Медиите съобщиха, че по време на мандата си като държавен секретар на САЩ Клинтън е получила най-малко четири писма, съдържащи секретна информация. За такива писма тя е трябвало да използва защитена компютърна мрежа, съобщава БГНЕС.

"Не съм изпращала и не съм получавала нищо, което е представлявало тайна в дадения момент", цитира Ройтерс Хилъри Клинтън.

Скандалът около кореспонденцията на Клинтън избухна, след като стана известно, че когато тя е била ръководител на дипломатическото ведомство (2009-2013), тя е изпращала писма от личната си електронна поща, а не от правителствената, каквито са изискванията на американската администрация.

Освен това съобщенията се съхранявали на частен сървър, принадлежащ на самата Клинтън. След това тя предала своята кореспонденция на разположение на Държавния департамент, който, по решение на съда, трябва да публикува цялото й съдържание, с изключение на секретната информация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай