Китай дарява 620 000 телевизора за военния парад

Властите даряват 32-инчови LCD телевизори, произведени от китайски компании, за да гарантират, че бедните китайски домакинства няма да пропуснат парада

Китай дарява 620 000 телевизора за военния парад | StandartNews.com

Китайските власти искат предстоящия военен парад на страната да достигне до възможно най-много нейни граждани. За тази цел са раздадени над 620 000 телевизора, съобщава Quartz. 

Комунистическата партия на Китай ще отбележи 70-годишнината от своето управление на 1 октомври, като в центъра на вниманието е внушителен военен парад, на който се очаква страната да покаже някои от най-модерните ракети, дронове и други оръжия. Но каква е полза от тази показност, ако не всички я виждат?

Имайки това предвид, властите даряват 32-инчови LCD телевизори, разбира се, произведени от китайски компании, за да гарантират, че бедните китайски домакинства няма да пропуснат парада, информира китайската агенция Xinhua.

В Китай медиите се контролират от държавата, така че Пекин има голям интерес да гарантира, че одобреното от него съдържание е достъпно до най-голям кръг от хора.

Нещо повече, китайският държавен глава Си Дзинпин изглежда обича да наблюдава паради, както и да участва в тях. Държавните медии го показаха, когато през 2017 г. наблюдава парад в пустинната Вътрешна Монголия, както и този на морския флот в Южнокитайско море.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай