Хотели няма да гонят руски и украински туристи, блокирани в Египет

От Египетската хотелиерска асоциация призоваха собствениците на хотели да им осигурят високо ниво на комфорт

Хотели няма да гонят руски и украински туристи, блокирани в Египет | StandartNews.com

Египетските хотелиери отказаха да изгонят от стаите си украински и руски туристи, които не могат да се върнат в родината си поради затваряне на въздушното пространство и останаха в страната. Това съобщава РИА Новости, като се позовава на Министерството на туризма на републиката.

Агенцията казва в изявление, че пътниците ще могат да останат в хотели, докато могат безопасно да се върнат в родната си страна. В същото време не се уточнява дали принудителното настаняване ще бъде безплатно за почиващите.

Освен това Египетската хотелиерска асоциация призова собствениците на хотели да не гонят руснаци и украинци и да им осигурят високо ниво на комфорт. Така в един от хотелите в Шарм ел-Шейх обявиха, че ще позволят на украинските туристи да останат безплатно до събота, 26 февруари, докато украинското посолство не реши въпроса с евакуацията.

На 24 февруари руските власти коригираха списъка на южните летища на страната, които временно преустановиха полетите заради операцията в Донбас. Затворени са Геленджик , Симферопол , Елиста , Анапа (Витязево), Краснодар (Пашковски), Брянск , Белгород , Курск (Восточный), Липецк , Воронеж (Чертовицкое), Ростов на Дон (Платов).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай