Петък,

Хитрува ли Лукашенко с болестта? Разкритие от журналист

От: СТАНДАРТ -
1465
Хитрува ли Лукашенко с болестта? Разкритие от журналист
A
A
A

Александър Лукашенко е много хитър човек, който винаги се опитва да се измъкне от всяка ситуация. Той постоянно се възпалява от хитрост. Това коментира украинският журналист от грузински произход Бачо Корчилава. "Лукашенко е наясно, че Руската федерация губи, и прави всичко, за да не влезе във войната с Украйна", заявява той, пише Еспресо.

„Сега пишат много за това, че Лукашенко има определени здравословни проблеми. Аз обаче съм убеден, че основният проблем на Лукашенко е, че той добре осъзнава, че Руската федерация губи войната и иска да спаси бъдещия си политически живот.“, каза още журналистът. Според него поведението на Лукашенко никога не се е променяло.

„Той много обича да играе на всички фронтове. И нека бъдем откровени, Лукашенко много добре разбира, че не трябва да бъде въвличан в тази война и трябва да се избягват още по-мощни санкции. Затова той се опитва да мами, така че Путин да не го принуди да се включи във войната.”, добави Корчилава.

На 9 май, по време на парада в Москва  Лукашенко трудно можеше да се движи  и бързо се прибра у дома, съпроводен от линейка. Той не остана за среща с Путин, на която вероятно щеше да се обсъди включването на Беларус във войната.

Според съобщения в медиите Лукашенко е хванал вирус, който вече е диагностициран при няколко негови роднини.

Според бившия служител на СБУ Иван Ступак, в случай на смърт на Лукашенко, КГБ на Беларус няма да може да запази неговия режим в страната и Беларус ще бъде обхваната от масови протести.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията