Хиляди на протест срещу локдауна в Австралия

В Сидни избухнаха сблъсъци между конни полицаи и демонстранти

Хиляди на протест срещу локдауна в Австралия | StandartNews.com

Хиляди хора протестираха днес в Австралия срещу ограничителните мерки във връзка с COVID-19, наложени в двата най-големи града на страната - Сидни и Мелбърн, информира "Франс прес".

В Сидни избухнаха сблъсъци между конни полицаи и демонстранти, които замеряха униформените със саксии с цветя и бутилки. На жителите на града бе наредено да не напускат домовете си в продължение на един месец, освен в краен случай, за да бъде ограничено разпространението на коронавируса.

Хеликоптери прелитаха над улиците на Сидни, 5-милионен град, който се бори да сдържи изострянето на епидемичната ситуация, дължащо се на "Делта" варианта на коронавируса. Протестиращите в Сидни бяха около 3 500, а полицията арестува 57 души.

В Мелбърн хиляди хора се събраха пред парламента на щата Виктория. Демонстрантите, които не носеха маски, нарушиха забраните за събиране на хора на обществени места. Те издигнаха плакати с надписи "Събуди се, Австралия".

Австралия е регистрирала само 176 новозаразени с коронавируса през последните 24 часа, като това е трети пореден дневен рекорд на заразените. Почти всички те са установени в щата Нов Южен Уелс, където се намира Сидни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай