Хари и Меган не са вече кралски особи

Споразумението влиза в сила през пролетта

Хари и Меган не са вече кралски особи | StandartNews.com

Принц Хари и Меган Маркъл вече няма да използват титлите си като членове на кралското семейство и няма да получават публични средства за кралски задължения, заявиха от Бъкингамския дворец, цитирани от Би Би Си. Херцогът и херцогинята на Съсекс също заявиха, че възнамеряват да изплатят парите за ремонта на Frogmore Cottage, който ще остане семейният им дом във Великобритания. Двойката вече няма да представлява официално Кралицата.

Новото споразумение ще влезе в сила през пролетта на тази година. То беше сключено, след като двойката по-рано този месец заяви, че иска да се откаже от това да са „старши кралски особи“.

В изявление на кралицата се казва, че след "многомесечни разговори и по-скорошни дискусии" тя е "доволна, че заедно намерихме конструктивен и подкрепящ път напред за моя внук и неговото семейство". "Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат много обичани членове на моето семейство", се казва още в изявлението. „Признавам предизвикателствата, които са изпитали в резултат на интензивния контрол през последните две години, и подкрепям желанието им за по-независим живот. Искам да им благодаря за цялата им всеотдайна работа в цялата страна, за благото на обществото и съм особено горда от това как Меган толкова бързо се превърна в част от семейството. Надеждата на цялото ми семейство е, че днешното споразумение им позволява да започнат да изграждат щастлив и спокоен нов живот", пише кралицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай