Kenzo осиротя, виновен е коронавирусът

Новината за смъртта на Кензо Такада идва ден след като марката показа колекцията си пролет / лято 2021

Kenzo осиротя, виновен е коронавирусът | StandartNews.com

Kenzo осиротя. Коронавирусът затвори очите на Кензо Такада, основателя на световната модна компания Kenzo. Той почина на 81-годишна възраст, губейки битката със смъртоносната зараза.

Японският моден дизайнер е починал в Американската болница в Ньой сюр Сен, Франция.

Кензо Такада e роден през 1939 г. Успява да получи добро образование в Токио, но това са и най-трудните в живота му, защото му налагало едновременно да учи и да работи. По-късно младият дизайнер започва обучение в школата на моделиера Bunka Gakuen. Кензо е един от първите мъже, които успяват да постъпят там. Следва работа за местен супермаркет, за който Такада проектира униформените дрехи. По това време той живее в къщичка в покрайнините на Токио.

През 1965 г. талантливият японец заминава за Париж. От този момент започва неговият възход като дизайнер. Само след 5 години той става световна знаменитост. През 1970 г. лансира съименната си модна линия, която се оказа изключително популярна със силните си цветове и живите щампи.

Стилът на Кензо се основава на японските традиции. През 1983 г. се появява колекция мъжки дрехи с марката Kenzo, но истинското световно признание идва 4 години по-късно, когато стартира парфюмерията Kenzo de Kenzo. Така се ражда марката Kenzo Parfums.

По-късно Kenzo е закупена от луксозния конгломерат LVMH през 1993 г., като Такада се оттегли от компанията през 1999 г.

През 2019 г. Такада обсъди оттеглянето си от модния дизайн, като заяви пред CNN, че все още скицира, но вече не за висшата мода.

"Животът е прекрасен!" беше мотото и стилът на легендарния дизайнер. Тази фраза "отеква" и в дрехите, и в ароматите, донесли му световна слава.

Новината за смъртта му идва ден след като марката показа колекцията си пролет / лято 2021 на Седмицата на модата в Париж.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай