Къде е раят за усамотяване

Ето няколко градчета по света

Къде е раят за усамотяване | StandartNews.com

Всичко в тези места е толкова просто и красиво балансирано, че направо ни се иска да зарежем нашия луд ритъм на живот и да заминем още днес!

 Гармиш-Партенкирхен, Бавария, Германия

Гармиш-Партенкирхен е очарователен малък ски курорт, кацнал на върха на най-високата планина в Германия, Цугшпитце. В продължение на много векове Гармиш-Партенкирхен бил съставен от две отделни населени места: едното от тях е основано от римляните, а другото от тевтонците. Те са обединени едва през 1936 г. за зимните олимпийски игри.

 Селище в Хималаите, Тибет

Това е едно от тези селца, напълно загубени някъде в Хималаите, което е построено с цел да служи на нуждите на местните манастири. До него можете да стигнете само пеша или с кон.

 Рейне, Норвегия

Рейне е рибарско селище на живописния полуостров Москенес, който навлиза в Северно море. Селцето, което наброява 320 жителя, с право печели наградата за най-красивото село на Норвегия.

Гасадалур, Фарьорски острови

 В продължение на много години, островите са били труднодостъпни заради извисяващите се скали. Гасадалур има едно единствено стълбище, водещо до брега, което е построено по време на британската окупация на островите от Втората световна война. Само осемнадесет късметлии живеят там сега, защитени от света с две високи планини.

Колмар, Франция

Колмар е един от най-красивите градове в Елзас. Старите улици и тротоари, дървени къщички, древни каменни сгради - всичко това създава трайно впечатление. Колмар е и столицата на елзаското винопроизводство и това е защо Route Du Vin – Пътят на виното - започва тук.

Блед, Словения

Сгушен между прекрасни планини, Блед се появява за първи път в писмени източници от 1004 г. Императорът на Свещената Римска империя, Хенри II, го намира за толкова красив, че го подарява на епископа на Бриксен. Църквата “Успение на св. Богородица”, известно място за поклонение, се намира на остров в средата на езерото Блед. Самият град е с население от 5000 души и е смятан за един от най-красивите словенски курорти.

Байбъри, Великобритания

Художникът Уилям Морис (1834-96) описва Байбъри като “най-красивото село в Англия”. Градът е споменат за първи път в Книгата на Страшния съд в 1086 г. и оттогава изглежда е останал замразен във времето. Повечето от сградите не са се променили през вековете, а реката все още носи своите призрачни води из сенчестите улици на Байбъри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай