Касапница на руско гробище

Касапница на руско гробище | StandartNews.com

Хованското гробище в Москва се превърна в арена на масов бой за разпределяне на територии днес следобед. Агенция "Интерфакс" съобщава, че в битката са взели участие около 400 души. Според различни медии има 12 убити, а около 30 души са ранени. Арестувани са 50 човека.

РИА Новости посочва, че чеченци и дагестанци нападнали таджикистанци и узбекистанци, които работели като обслужващ персонал на гробището, за да ги изгонят и заемат територията им. Хованското гробище е най-голямото в Москва и едно от най-големите в Европа. Създадено е през 1972 г., а общата му площ е над 197 хектара. Обслужването му носи големи приходи, което е и причината за възникналия конфликт. Работници на гробището твърдят, че чеченците и дагестанците нападнали другите с палки, арматурно желязо, лопати, бухалки и дори започнали да стрелят. 10 души били убити на място, макар още да няма официално потвърждение на това.

Министерството на вътрешните работи на Русия обаче обяви, че двама души били сгазени с автомобил, който се опитал да напусне мястото на инцидента. Твърди се и за загинал сътрудник на полицията, но и тази информация не е потвърдена. На гробището пристигнали бойци от спецчастите ОМОН, арестувани са най-малко 50 души. Според пострадалите нападението било планирано. "Те (нападателите) дойдоха от всички страни и направо пред клиентите започнаха да ни удрят и да стрелят по колите", казва пострадал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай