Четвъртък,

Какво сполетя сина на Лукашенко

От: Редакция -
Какво сполетя сина на Лукашенко
A
A
A

Дмитрий Лукашенко, един от синовете на беларуския президент Александър Лукашенко, е включен днес в санкционния списък на САЩ.

Според съобщението на американското министерство на финансите мярката срещу него е защото той е "представител на властите от висок ранг, член е на семейството на такъв представител на властите или на лице, тясно свързано с такива представители на властите, отговорни или участващи в корупционна дейност“.

По-рано днес Европейският съвет реши да наложи допълнителни санкции на 17 физически и 11 юридически лица в Беларус. Новите санкции засягат представители на съдебната власт, включително Върховния съд и Комитета за държавен контрол, както и пропагандни издания, които допринасят за продължаващите репресии срещу гражданското общество, демократичната опозиция, независимите медии и журналистите.

Минск определи новите санкции като абсурдни. Не за първи път Беларус се изправя пред такива предизвикателства от страна на Запада, заявиха от беларуското външно министерство, което твърди, че както и преди беларуската държава ще излезе от това по-силна и ще премине този етап с достойнство, като осигури добро ниво на живот на народа си.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички